|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg csirkecombfilé
30 dkg gomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál paradicsompüré
1 dl fehérbor
2 dl tejföl
2 dl tejszín
kevés olaj
só, bors
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk, vagy ha kisebbek, negyedeljük.
A csirkecombfiléket ... |
2024-02-20 09:13:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom)
25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke)
1 csokor újhagyma
2 evőkanál liszt
2-3 db kisebb csemege uborka
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
Só, őrölt f... |
|
2009-10-24 15:59:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csirkemell filé
só
frissen őrölt bors
1 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
1 csomag újhagyma
15 deka gomba
1 deci tejföl
1/2 teáskanál magos mustár
1-2 kis csemegeuborka
Elkészítése:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 evőkanál liszttel megh... |
2008-12-28 17:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... fedetlenül legalább 3 órán át, érleljük. Nem szabad forrnia.
Lehet hagymával, szegfűborssal ízesíteni, de az eredeti karél étel zamatát az összeérlelődött húsokból kapta.
Sztroganov szelet
50 dkg puha marhahús, 2 ek. vaj, 1 aprított hagyma, 1 kk. só, kevés bors, 2 dl húsleves, 2 kk. mustár, 1 ek. paradicsompüré, 3 dl sűrű tejföl.
A húst 3 cm-es kockákra v... |
|
2008-12-01 23:36:01 |
|
|
|
|